Ονυχομυκητίαση

Η Ονυχομυκητίαση αποτελεί την προσβολή των νυχιών από κάθε είδους μύκητα και αποτελεί ένα πολύ συχνό πρόβλημα των νυχιών.Η μόλυνση ξεκινάει συνήθως με αλλαγές στο χρώμα των νυχιών και καθώς εξαπλώνεται δημιουργεί ανωμαλίες τόσο στο πάχος όσο και στην υφή του νυχιού.

Στο τελικό στάδιο ο μύκητας καταστρέφει πλήρως το νύχι ή το αποκολλά από το άκρο.Γι’αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί εγκαίρως.Η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί και στα υπόλοιπα νύχια,ενώ η καθολική προσβολή των νυχιών απαντάται σε εξαιρετικά παραμελημένες περιπτώσεις.
Οι μύκητες μεταδίδονται είτε με άμεση επαφή, από άνθρωπο σε άνθρωπο, από ζώα σε άνθρωπο, είτε με έμμεση. Είναι δυνατόν, δηλαδή, να μεταδοθούν από το έδαφος, την άμμο και τις πετσέτες στον άνθρωπο. Γι αυτό είναι προτιμότερο να αποφεύγεται η άμεση κατάκλιση στην άμμο ή στο έδαφος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς τη χρήση κάποιας ψάθας ή πετσέτας, η οποία είτε να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα ίδια άτομα κάθε φορά είτε από άτομα που γνωρίζουμε ασφαλώς ότι δεν εμφανίζουν κάποια μορφή μυκητιάσεως. Επίσης εάν σ εμάς τους ιδίους έχει αναπτυχθεί μόλυνση από μύκητες, είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε ψάθα αντί για πετσέτα στην παραλία, την οποία, μάλιστα, να πλένουμε με νερό πριν από κάθε χρήση.
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι εκείνο που βοηθά στην ανάπτυξη των μυκήτων είναι η υγρασία και η αυξημένη θερμοκρασία. Εάν π.χ.  φοράμε συχνά μπότες, οι οποίες κάνουν τα πόδια μας ζεστά και υγρά, τότε ένας μύκητας μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσεται γύρω από τα νύχια των ποδιών. Επίσης., εάν συνηθίζουμε  να περπατάμε με γυμνά πόδια σε αποδυτήρια-γυμναστήρια, μπορεί να “κολλήσουμε” ένα μύκητα από το ζεστό και υγρό πάτωμα.

Στο Κέντρο Ποδολογίας της Κ.Δέδογλου η θεραπεία της Ονυχομυκητίασης γίνεται με συνεργασία και συμβουλή του θεράποντα Ιατρού με τον σωστό καθαρισμό,τηρώντας όλα τα Μέτρα Προστασίας και κανόνες υγιεινής με εξειδικευμένα προϊόντα.
Μόλις ολοκληρωθεί ο καθαρισμός της ονυχομυκητίασης και έχοντας γίνει καλλιέργεια προσδιορίζοντας το γένος και είδος του μύκητα για να εξασφαλιστεί η επιλογή της πιο κατάλληλης θεραπείας προτείνονται τα εξής προϊόντα με συνεννόηση και του Ιατρού.
1)ANTIBAC TINKTUR SILBER / ΒΑΜΜΑ ΜΕ ΑΡΓΥΡΟ 20ML

Το βάμμα ΑΝΤΙΒAC με άργυρο BG® peclavus® PODOmed  επαναφέρει στα φυσιολογικά επίπεδα την χλωρίδα του δέρματος. Η προστασία δέρματος και νυχιών από μύκητες και βακτήρια επιτυγχάνεται σε συνδυασμό με το αντισηπτικό έλαιο λεβάντας και τεϊόδεντρου, το καταπραϋντικό γαρυφαλέλαιο και την οργανική αλόη βέρα.  Πιστοποιημένο φυσικό προϊόν.
2)ANTIMYX TINKTUR / ΒΑΜΜΑ ΑntiΜΥΧ 20M

Το βάμμα AntiMYX peclavus® PODOmed  περιέχει ολαμινική πιροκτόνη και προσφέρει αποτελεσματική προστασία από τους μύκητες στα νύχια αλλά και το δέρμα.  Τα πρόσθετα αντιμυκητιασικά και αντιβακτηριδιακά συστατικά του όπως η βισαβολόλη, το τεϊόδεντρο και το έλαιο δεντρολίβανου δρουν καταπραϋντικά και προάγουν την φυσιολογική προστατευτική λειτουργία του δέρματος.
3)Medifoot NAIL PROTECTION LOTION 30ml

• Δημιουργεί ένα μη φιλικό περιβάλλον για τους μύκητες
• Δίνει ελαστικότητα στα σκληρά και πεπαχυμένα νύχια.
• Αποκαθιστά τις αλλοιώσεις και τις δυσμορφίες στα νύχια και βοηθά στην αναδόμηση τους.Το νέο νύχι αναπτύσσεται φυσιολογικά. Συστήνεται να καθαρίζεται σε μηνιαία βάση από ειδικό ποδολόγο η τεχνίτη περιποίησης χεριών & ποδιών. Αποτελέσματα ορατά από τον πρώτο μήνα.

https://dedoglou.gr/product-category/feet-products/fungi/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *