Ποδολογία

Ποδολογία από την Ευαγγελία Δέδογλου

Η ποδολογία συγκαταλέγεται στα παραϊατρικά επαγγέλματα και έχει να κάνει αποκλειστικά με τα προβλήματα των ποδιών. Τα πόδια μας καταπονούνται καθημερινά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κάλοι, σκληρύνσεις, ονυχοκρυπτώσεις, μυκητιάσεις, υπερκερατώσεις και άλλα.

Η δουλειά της Ευαγγελίας Δέδογλου είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων των κάτω άκρων και εν συνεχεία η φροντίδα και η ιατρική παρακουλούθησή τους.

Το κέντρο ποδολογίας της κας Δέδογλου Ευαγγελίας με πολυετή εμπειρία, εξειδίκευση, χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα μέσα, σας προσφέρει αποτελεσματική αντιμετώπιση, προστασία και λύση στα προβλήματα των κάτω άκρων.

Προσφερόμενες Υπηρεσίες:

Ονυχομυκητιάσεις

Η προσβολή των νυχιών από μύκητες που δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι, περιγράφεται με το γενικό όρο ονυχομυκητίαση και αποτελεί ένα πολύ συχνό πρόβλημα.

Ο όρος “ονυχομυκητίαση ” περιγράφει την προσβολή των νυχιών από κάθε είδους μύκητα, συμπεριλαμβανομένων των δερματοφύτων, των ζυμομυκήτων και άλλων νηματοειδών μυκήτων. Όλα τα νύχια, χεριών και ποδιών, μπορούν να προσβληθούν. Τα δερματόφυτα προσβάλλουν συχνότερα τα νύχια των ποδιών, ενώ οι ζυμομύκητες του γένους candida τα νύχια των χεριών, κυρίως στις γυναίκες.

Ονυχοκρυπτώσεις

Η ονυχοκρύπτωση (είσφρηση τμήματος του νυχιού στο δέρμα) είναι πολλές φορές εξαιρετικά επώδυνη και συχνά προκαλεί φλεγμονή ή λοίμωξη στην παθούσα περιοχή.

Ο Ποδολόγος βοηθάει το πάσχων άτομο να απαλλαχτεί άμεσα από τον έντονο πόνο

Ορθονυχία & Τοποθέτηση Νάρθηκα

Η μέθοδος που ονομάζεται ορθονυχία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία παθήσεων νυχιών, διορθώνοντας τη λανθασμένη πορεία του όνυχα με τη χρήση υαλωδών ελασμάτων (νάρθηκες). Το έλασμα το χρησιμοποιούμε, ώστε να κρατάμε σταθερά τα πλάγια τμήματα του όνυχα για να μην εισχωρεί στα μαλακά μόρια των δακτύλων.

Ονυχογρύπωση

Η ονυχογρύπωση (onychogryphosis ή horn nails του Ram) είναι µια έντονη
δυσµορφία του όνυχα στην οποία παρατηρείται υπερανάπτυξη και υπερτροφία των ονύχων που έχει ως αποτέλεσµα την παραµόρφωση της ονυχαίας πλάκας, κυρίως του µέγα δακτύλου των ποδιών, χωρίς να αποκλείονται και οι υπόλοιποι όνυχες των άλλων δάκτυλων.

Υπερκεράτωση

Η υπερκεράτωση είναι µια φυσιολογική διαδικασία και παρατηρείται λόγω
αύξησης του επιφανειακού τµήµατος της επιδερµίδας που ονοµάζεται κεράτινη στοιβάδα (stratum corneum). Τα κύτταρα σε αυτήν την στοιβάδα είναι ιδιαίτερα φορτωµένα µε κεράτινη (πρωτεΐνη) που τους προσδίδει ξηρή και σκληρή όψη.
Σε ορισµένες περιπτώσεις, υπάρχει µη φυσιολογική άθροιση της κερατίνης µε αποτέλεσµα τη δηµιουργία πλακών από ξηρό δέρµα και καλυµµένο µε κρούστες.

Ραγάδες σε πέλμα και ταρσό

Σκασίµατα στο δέρµα του άκρου ποδός. Οι ραγάδες παρατηρούνται από ένα γραµµοειδές σχίσιµο που εµφανίζεται στο δέρµα και δηµιουργούνται κυρίως στο µπροστινό, κάτω µέρος του άκρου ποδός (µετατάρσιο) και στην πτέρνα.
Οι γυναίκες έχουν κατά κύριο λόγο περισσότερα προβλήµατα στα πόδια τους και συχνά παραπονιούνται για σκασµένες πτέρνες, ή πτέρνες µε ραγάδες.

Είσφρυση νυχιού

Είσφρυση όνυχος συμβαίνει όταν το άκρο του νυχιού αυξάνει κάτω και μέσα στο δέρμα του δακτύλου. Μπορεί να υπάρχει πόνος, ερυθρότητα και οίδημα γύρω από το νύχι.

Ονυχοπλαστική & Προσθετική Νυχιών

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η αποκατάσταση μέρους ή ακόμη και ολόκληρου του νυχιού κρίνεται απαραίτητη για αισθητικούς ή θεραπευτικούς σκοπούς.
Η ενίσχυση του φυσικού νυχιού και η αισθητική αποκατάσταση του με την τοποθέτηση της προστατευτικής ριτινούχου γέλης γίνεται εύκολα και η προσθετική ολοκληρώνεται σε περίπου 15′. Το υλικό προστατεύει το νύχι από μηχανικές καταπονήσεις, εμποδίζει το σχηματισμό φλεγμονών και την ανάπτυξη μυκήτων. Ταυτόχρονα διευκολύνει την επανέκφυση και ανάπτυξη ενός καλύτερα σχημτισμένου φυσικού νυχιού

Αντιμετώπιση κάλου και μυρμηγκιάς

Οι μυρμηγκιές των ποδιών εμφανίζονται μόνο στο πέλμα, είναι πολύ ευαίσθητες και αναγνωρίζονται από τον τρόπο με τον οποίο παρεμβάλλονται στον φυσιολογικό ιστό του δέρματος. Η επιφάνειά τους είναι ανώμαλη, εξογκωμένη, σπογγώδης, παχιά και/ή φολιδωτή.

Οι μυρμηγκιές των ποδιών μπορεί να είναι καφέ ή γκρι (με σκούρο κέντρο), είναι άσχημες και συχνά πολύ οδυνηρές εάν δεν αντιμετωπιστούν. Συνήθως, είναι μεγαλύτερες από τις κοινές μυρμηγκιές και πιο επίπεδες, λόγω της πίεσης που ασκείται στο πέλμα του ποδιού κατά το περπάτημα. Συχνά, αναπτύσσονται κάτω από τα σημεία που πιέζονται περισσότερο, όπως οι πτέρνες ή το ακροστήριγμα του πέλματος. Εάν κοιτάξετε πιο προσεκτικά, θα παρατηρήσετε μικρά μαύρα στίγματα μέσα στη μυρμηγκιά των ποδιών.

Ο κάλος, κάποιες φορές εμφανίζεται στο πέλμα και άλλοτε στα σημεία των αρθρώσεων με μορφή σκληρού εξογκώματος, με κυκλική, κιτρινωπή εμφάνιση. Έχει χαρακτηριστικό έντονο πόνο, ο οποίος προκαλείται από την πίεση του πυρήνα στα νεύρα που διασχίζουν τις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος. Σε ένα διαβητικό ασθενή, ο κάλος αποτελεί “σήμα κινδύνου” για τη δημιουργία περισσότερων και σοβαρότερων επιπλοκών. Έτσι ο ασθενής με πρόβλημα διαβήτη κατατάσσεται στην κατηγορία ασθενών “υψηλού κινδύνου”.

Η αντιμετώπιση των κάλων και των σκληρύνσεων, όπως κάθε πάθηση, απαιτεί τις γνώσεις του ειδικού Ποδιάτρου – Ποδολόγου και προϋποθέτει την τήρηση των κανόνων υγιεινής για την αποφυγή οποιασδήποτε μόλυνσης ή τραυματισμού.

Πόδι του αθλητή

Το πόδι του αθλητή είναι µια µορφή δερµατοφυτότητας (µυκητιασιακή λοίµωξητου δέρµατος), που προκαλείται από δερµατόφυτα, µύκητες (οι περισσότεροιαπό τους οποίους είναι µούχλα) που κατοικούν τα νεκρά στρώµατα δέρµατος και χωνεύουν κερατίνη.

Ποιοι έχουν ανάγκη την υπηρεσία του Ποδολόγου;

  • Τα άτομα, τα οποία έχουν ονυχοπαθήσεις, π.χ. ονυχομυκητίαση, ψωρίαση.
  • Άτομα με επώδυνη είσφυση νυχιού στο δέρμα
  • Άτομα με σκληρύνσεις δέρματος στα κάτω άκρα
  • Άτομα με παθήσεις όπως αρθρίτιδα (π.χ., ψωριασική αρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα), Σακχαρώδη Διαβήτη, κτλ., τα οποία χρήζουν ιδιαίτερη προσοχή στην περιποίηση των κάτω άκρων τους.
  • Άτομα, τα οποία χρειάζονται περιποίηση μετά από εγχείρηση/ακρωτηριασμό (σκληρύνσεις γύρω από ουλές, κτλ.).
  • Μετά από τραυματισμό νυχιών, π.χ. αν έχει σπάσει/αφαιρεθεί ένα τμήμα του νυχιού μπορεί να βοηθήσει ο Ποδολόγος με την ονυχοπροσθετική.
  • Άτομα τα οποία δε μπορούν να περιποιούνται μόνα τους τα πόδια τους (π.χ. ηλικιωμένα άτομα, άτομα με κινητικά προβλήματα, έγκυες).
    Όλα τα άτομα, τα οποία αναζητούν μια εξειδικευμένη περιποίηση των κάτω άκρων τους.

Kατηγορίες προϊόντων

Σημαντική σημείωση

Οι αναγραφόμενες τιμές & προσφορές ισχύουν μόνο για παραγγελίες μέσω του Ηλεκτρονικού μας καταστήματος.

Επικοινωνήστε με το dedoglou.gr